Onze producten

2Live biedt op dit moment twee mogelijkheden aan: 2Live & 2Go. 2Live is een begeleide woonvorm, waarbij jij leert om op eigen benen te staan. 2Go is ambulante zorg in jouw woonsituatie. 

Wij zijn er voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar die binnen maximaal twee jaar zelfstandig willen wonen en leven, maar dat zonder hulp niet voor elkaar krijgen. Ons (woon)concept is gericht op jongeren uit verschillende doelgroepen met als gemeenschappelijk kenmerk dat de jongeren een steuntje in de rug nodig hebben op weg naar zelfstandigheid en een eigen identiteit en dit op een andere wijze niet of zeer moeilijk kunnen bereiken. De gemeente of de jeugdbescherming moet wel een opdrachtverstrekking naar 2Live sturen. Die is nodig om de zorg vergoed te krijgen.

2Live

2Live heeft in Noord-Brabant zes locaties waar jongeren wonen. Het verblijf wordt gekoppeld aan een persoonlijk toekomstplan. Jij krijgt een persoonlijk begeleider, welke jou onder andere helpt bij het opstellen van jouw hoofddoelen en subdoelen en in het nemen van de juiste beslissingen. Daarnaast is de begeleider er om jouw vragen te beantwoorden die komen kijken bij het zelfstandig wonen. Onze begeleiders zijn, behalve in het weekend, overdag meestal aanwezig. Doordeweeks is er altijd iemand bereikbaar tussen 21:00 uur en 09:00 uur. Dit geldt ook voor de weekenden en tijdens feestdagen. Daarnaast zijn er natuurlijk huisregels waar je je aan moet houden. Jouw hoofd- en subdoelen kunnen er als volgt uitzien:

Hoofddoelen

  • Stabiliseren
    Negativiteit stoppen door bijvoorbeeld het oplossen van je schulden, een dagritme aanleren of je netwerk te vergroten.
  • Doorstromen
    Vaardigheden aanleren om zelfstandig te kunnen blijven/gaan wonen.
  • Deelnemen
    Meedoen aan de samenleving door bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk te doen of naar school te gaan. Maar ook door het samenleven met de andere jongeren op jouw locatie.

Subdoelen

Samen met jou wordt vanaf de start gekeken naar jouw eigen wensen en behoeften. Deze doelen leggen we vast in jouw eigen toekomstplan. Het kan zijn dat wij samenwerken met andere instanties om deze doelen te bereiken. Tijdens jouw hele traject bij 2Live bespreken we samen wat er goed gaat en wat er nog beter zou kunnen. Als jij en je begeleider vinden dat je klaar bent voor zelfstandig wonen, dan regelen wij dat natuurlijk ook samen.

2Go

Bij 2Go krijg je zorg, maar dan niet op een vaste locatie. Dit noemen ze ook wel ambulante zorg. Wij begeleiden je wanneer je bijvoorbeeld nog thuis woont, al op jezelf woont, of wanneer je recent bij ons hebt gewoond. Je krijgt dezelfde zorg als via 2Live. Als je voor 2Go kiest als vervolg op 2Live, dan gaat jouw persoonlijk begeleider met je mee.

Wij werken op dezelfde manier als bij 2Live, behalve dat de begeleider naar jouw eigen woonadres gaat om samen met jou te werken aan jouw doelen.

Als de 2Live/2Go-begeleiding stopt, maken we duidelijke afspraken met jou over hoe je daarna eventueel nog ondersteuning wilt of kunt krijgen.

Aanmelden bij 2Live

Denk jij dat 2Live iets voor jou is en match je met onze voorwaarden? Meld je dan zeker bij ons aan en grijp je kans! De screeningsprocedure gaat na jouw aanmelding van start en je ontvangt een uitnodiging om bij ons op intakegesprek te komen. Vul het aanmeldformulier in en je hoort snel van ons.

Postadres

Europalaan 2
5232 BC ’s-Hertogenbosch

Bel ons

+31 (0)73 711 42 30

Mail ons

info@2live.nl