Ons verhaal

2Live is ooit ontstaan vanuit de overtuiging dat alle jongeren een kans verdienen om zich te ontwikkelen en onderdeel te zijn van de samenleving. Elke jongere heeft kwaliteiten en talenten die hij of zij zodanig kan ontwikkelen dat hij of zij de mogelijkheid krijgt om van waarde te zijn voor zichzelf en de samenleving. Waar 2Live eerst een kleinschalige organisatie was met één locatie en vier medewerkers, groeide zij al snel uit tot een organisatie met meerdere woonlocaties en ruim twintig medewerkers. Naarmate de organisatie groter werd bleef één gedachte van kracht: elke jongere verdient een kans. 

Teveel jongeren hebben een moeilijke start. Worden geboren in een gezin waar ruzie en geweld de dagelijkse gang van zaken is. Vluchten uit hun thuisland om in Nederland een veilige haven te zoeken. Kunnen niet rekenen op de onvoorwaardelijke liefde en steun van hun ouder(s). Komen op jonge leeftijd in aanraking met drugs en weten niet hoe ze uit het circuit moeten komen. De harde realiteit. Elke jongere heeft een eigen verhaal en maakt daardoor zijn of haar keuzes. Soms zijn dat verstandige keuzes, soms niet. 2Live wil de jongeren helpen met het maken van passende en juiste keuzes en bij het vinden van hun eigen plek in de samenleving.

2Live is er voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar. De groep die vaak tussen wal en schip valt. Te oud voor jeugdzorg en vaak nog niet klaar om op eigen benen te staan. Bij 2Live krijgen jongeren gedurende maximaal twee jaar een kamer en/of begeleiding om zich te ontwikkelen naar zelfstandig zijn. 2Live bestaat al jarenlang uit een nog steeds groeiend team van mensen met dezelfde passie: jongeren die kans geven. De organisatie kan gezien worden als een wijze vriend die er altijd voor je is.

Elk mens is anders, dus iedere jongere krijgt een op maat gemaakt traject. 2Live houdt niet van etiketjes en denkt graag out of the box. Het streven van 2Live is om samen met de jongeren te bouwen aan hun toekomst. Door jongeren het vertrouwen in zichzelf te laten vinden en door hen te leren om te durven doen. Met vallen en opstaan gaan zij steeds meer op eigen benen staan. Met passende begeleiding leren zij alles wat nodig is op hun weg naar zelfstandigheid. Dit doen we zodat de jongeren uiteindelijk zonder de zorg van 2Live hun eigen plek in de samenleving kunnen innemen. 

2Live, grijp je kans!

Aanmelden bij 2Live

Denk jij dat 2Live iets voor jou is en match je met onze voorwaarden? Meld je dan zeker bij ons aan en grijp je kans! De screeningsprocedure gaat na jouw aanmelding van start en je ontvangt een uitnodiging om bij ons op intakegesprek te komen. Vul het aanmeldformulier in en je hoort snel van ons.

Postadres

Europalaan 2
5232 BC ’s-Hertogenbosch

Bel ons

Mail ons

info@2live.nl